واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

اتحادیه اروپا خواستار خویشتنداری اسرائیل شد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک بیانیه به نمایندگی از اتحادیه اروپا، حماس را محکوم کرد و از رژیم صهیونیستی خواسته که در جنگ غزه «حداکثر خویشتنداری» را برای حفاظت از غیرنظامیان به کار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 13
کد خبر: ۲۱۳۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، در شرایطی که کشتار غیرنظامیان فلسطینی در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی و تشدید محاصره غزه ادامه دارد، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون محکوم کردن این رژیم و درخواست برای آتش بس، خواستار وقفه‌های بشردوستانه شده است.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک بیانیه به نمایندگی از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن منتشر و در آن بر «حق اسرائیل برای دفاع از خود» تاکید کرده است.

 

جوزپ بورل در شرایطی این بیانیه را منتشر کرده که او همانند دیگر مقام‌های غربی به ویژه آمریکایی‌ها حتی خواستار آتش بس جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نشده است.

 

وی در این بیانیه تصریح کرد: «اتحادیه اروپا به شدت درباره تعمیق بحران انسانی در غزه نگران است. اتحادیه اروپا به درخواست‌ها برای توقف فوری خصومت‌ها و ایجاد کریدورهای بشردوستانه از جمله از طریق افزایش ظرفیت در گذرگاه‌های مرزی و از طریق یک مسیر دریایی اختصاصی، می‌پیوندد تا کمک‌های بشردوستانه به صورت ایمن به مردم غزه برسد».

 

تاکید بورل بر «نگرانی اتحادیه اروپا» درباره بحران انسانی در غزه در شرایطی مطرح شده که سران کشورهای اروپایی از قبیل فرانسه و آلمان ضمن سفر به فلسطین اشغالی و دیدار با مقام‌های اسرائیلی، به آنها گفتند که حمایت اروپا از این رژیم ادامه می‌یابد.

 

به ادعای این مقام ارشد غربی، «در راستای بیانیه ۲۶ اکتبر شورای اروپا، اتحادیه اروپا بار دیگر بر حق اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی تأکید می‌کند. اتحادیه اروپا خواستار دسترسی مستمر، سریع، ایمن و بدون مانع کمک های بشردوستانه برای رسیدن به نیازمندان از طریق تمام اقدامات لازم از جمله کریدورهای بشردوستانه و وقفه‌های (درگیری‌ها) برای نیازهای بشردوستانه است. در این راستا، ما از نتایج کنفرانس بشردوستانه ۹ نوامبر که در پاریس برگزار شد، استقبال می‌کنیم».

 

بورل بدون محکوم کردن حملات اسرائیل به غزه و اشاره به وضع ناگوار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «اتحادیه اروپا درخواست خود از حماس را برای آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها تکرار می‌کند. مهم است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به گروگان‌ها دسترسی داشته باشد».

 

وزیر خارجه پیشین اسپانیا با تکرار ادبیات مقام‌های اسرائیلی علیه مقاومت فلسطین ادعا کرد: «اتحادیه اروپا استفاده از بیمارستان‌ها و غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی از سوی حماس را محکوم می‌کند. غیرنظامیان باید اجازه داشته باشند که منطقه جنگی را ترک کنند. این خصومت‌ها به شدت بیمارستان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و تلفات وحشتناکی را بر غیرنظامیان و کادر پزشکی وارد می‌کند. اتحادیه اروپا تاکید دارد که قوانین بشردوستانه بین‌المللی تصریح می‌کند که بیمارستان‌ها، تجهیزات پزشکی و غیرنظامیان داخل بیمارستان‌ها باید محافظت شوند. همچنین به بیمارستان‌ها باید فوراً حیاتی‌ترین لوازم پزشکی عرضه شوند و بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارند باید به صورتی ایمن تخلیه شوند. در این زمینه، ما از اسرائیل می‌خواهیم که حداکثر خویشتنداری را برای تضمین حفاظت از غیرنظامیان به کار گیرد».

 

دعوت بورل از اسرائیل برای «خویشتنداری حداکثری» در شرایطی مطرح شده که طبق اعلام شامگاه یکشنبه (دیشب) دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه، از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، ۱۱۱۸۰ نفر شهید شدند که از این تعداد ۴۶۰۹ نفر کودک و ۳۱۰۰ نفر نیز زن هستند.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان بیانیه خود بدون محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی در قطع ارسال آب، برق، سوخت و دارو غزه افزود: «اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن به همکاری نزدیک با شرکای بین‌المللی، سازمان ملل متحد و سایر نهادها و همچنین کشورهای منطقه برای تامین یک جریان پایدار کمک و تسهیل دسترسی به غذا، آب، مراقبت‌های پزشکی، سوخت و سرپناه ادامه خواهند داد»./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار